Szukaj na tym blogu

Obserwatorzy

poniedziałek, 25 maja 2015

ROLADKI Z INDYKA Z WARZYWAMI I OSTRYM SOSEM

Fajne, chrupkie i aromatyczne roladki z indyka, nafaszerowane pysznymi warzywami.
Marchewka, seler, por, pietruszka. A całość zakręcona w szynkę długo dojrzewającą i zapieczona a nie smażona na tłuszczu, więc spokojnie możemy to dodać do przepisów FIT!



Składniki:

filety z piersi indyka
marchewka
por
seler
pietruszka
szynka długo dojrzewająca
czosnek
tymianek
skórka otarta z cytryny
sól, pieprz, oliwa z oliwek

Dip do roladek:

szczypiorek - pół pęczka
mała cebula czerwona
pół papryczki chilli
120g jogurtu greckiego
sól

Mięsko kroimy na plastry.
Nacieramy marynatą:
czosnek przeciskamy przez praskę, ucieramy z solą, listkami tymianku, oliwą z oliwek, skórką z cytryny.

Warzywa: marchew, seler, por, pietruszkę kroimy w cienkie paseczki.
Wykładamy na płaty mięsa. Zawijamy w roladkę, ściskamy i ponownie zawijamy, tym razem w plastry szynki.
Gotowe roladki zawijamy w folię spożywczą, zapiekamy przez 25 minut w temp. 180 stopni.

Dip: do blendera wkładamy cebulę, paprykę, jogurt, szczypiorek, doprawiamy solą.

Pyszne, lekkie danie, idealne!

Mniam!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz